Foto: Stefan Malm/TV4

Matmuffins


1 min

Muffinshysteri, matiga och smaskiga muffins till middag och efterrätt.

Receptet ger 15 muffins.

Här hittar du receptet på Smaskiga muffins.

  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl olja
  • 1.5 dl yoghurt/filmjölk

Fyllning

  • 100 g fetaost
  • 0.5 dl soltorkad tomat, hackad
  •   basilika
  • 1 dl ost, riven
  • 50 g skinka, strimlad
  1. Matmuffins
    Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Ställ ut muffinsformar på en plåt (gärna en muffinsplåt med hål, det förhindrar smeten att rinna ut). Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
  3. Tillsätt olja, ägg, yoghurt och arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Fördela degen i formarna. Fyll upp till ca ¾ av formarna.
  5. Tryck i fyllning i varje muffins. Variant 1
    Strimlad skinka och riven ost. Variant 2
    Fetaost, soltorkad tomat och basilika.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Om du vill, dekorera med soltorkad tomat och basilika.

Annons:

Liknande recept

Matiga muffins

av Pär Nilsson och Christel Schröder
  •  9 ingr

Vegetariska matmuffins

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  10 ingr
  •  18 ingr

En god brödkorg

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
  •  11 ingr

Morot & Rågmuffins

av Kristina "Kickan" Holmsen
  •  12 ingr