Tataki på dovhjort

Tataki på dovhjort
Foto: Lubbe Garell
Danyel Couet KK 2023
Danyel Couet KK 2023

Tataki på dovhjort

13 ingredienser

30 m

Tataki på dovhjort är en festlig och god rätt att njuta av nu på hösten.

Dryckestips:
Black Stallion, Los Carneros Pinot Noir, 2021.Nr 2235, 269 kr.
Pol Roger, Brut Réserve. Nr 7549, 545 kr.

Ingredienser

portioner
  • ca 500 g innanlår av dovhjort
  • rapsolja
  • 1 morot
  • 1 bit rättika
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 salladslökar
  • ca 12 kvistar färsk koriander

Sås

  • 1 tsk malen ingefära, hackad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl japansk soja
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk limesaft
  • 1 krm svartpeppar, malen

Gör så här

  1. Dela upp köttet i fyra portioner och banka ut varje bit tunt mellan plastfolie.
  2. Skala och strimla morot och rättika.
  3. Strimla chilin och dela salladslöken på längden.
  4. Lägg ut köttet på en ren arbetsbänk och lägg grönsakerna och koriandern i mitten på varje köttark.
  5. Rulla sedan ihop köttet.
  6. Stek rullarna hastigt i en mycket het panna med någon droppe rapsolja så att de får färg.

Sås

  1. Mät upp alla ingredienser till såsen i en mixer och mixa ett par sekunder. Sila sedan av såsen.

Servering

  1. Skiva upp rullarna och servera dem med såsen.