Tagliata

koket.se
Tagliata
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Tagliata

11 ingredienser

40 m

"Här en extrautrustad italiensk tagliata, det blir inte mer sommar än så här!" /Erik Videgård

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 320 g entrecôte, helstekt och skivad i tunna skivor
  • 500 g färskpotatis, kokt och kall i skivor
  • 10 g färsk oregano
  • 100 g rucolasallad
  • 2 tomater, skivade (stora)

Dressing

  • 1 klyfta vitlök, skivad
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk havssalt

Topping

  • 35 g parmesanost, riven
  • svartpeppar (några drag på kvarnen)

Gör så här

  1. Blanda dressingen och låt stå en halvtimme.
  2. Arrangera salladen på ett stort fat.
  3. Häll dressingen över salladen.
  4. Toppa med parmesan och svartpeppar.