Tacopaj i portionsform

koket.se
Tacopaj i portionsform
Linnea Seidel profilbild NY
Linnea Seidel profilbild NY

Tacopaj i portionsform

8 ingredienser

35 m

Tillaga tacopajen i portionsformar så är matlådan till jobbet redo direkt!

Se Linnéa Seidel laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g nötfärs
  • 2 förp taco kryddmix
  • 160 g majs
  • 6 tortillabröd (små mjuka)
  • 1 burk salsa (valfri styrka)
  • 3 dl crème fraîche
  • 250 g tomat (små)
  • riven ost

Gör så här

  1. Bryn färsen i en stekpanna.
  2. Tillsätt kryddorna och vätska enligt påsen. Stek tills all vätska dunstat bort och tillsätt sedan majsen.
  3. Ta fram sex ugnsfasta matlådor av glas och lägg ett litet tortillabröd i varje.
  4. Fördela köttfärsblandningen i matlådorna.
  5. Toppa varje form med salsa, crème fraîche, delade tomater och riven ost.
  6. Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills osten smält helt och fått lite färg.