Sätt ugnen på 225 grader. Lägg benen i en stor form och rosta dem i ca 10 minuter i ugnen, lägg sedan i grönsakerna och löken i formen och låt det rosta ytterligare i ca 20 minuter. Lägg tomatpurén över kött och grönsaker de sista 5 minuterna. Lägg över allt i en gryta och häll på vatten så det täcker allt. Låt det koka upp och skumma av. Lägg nu i vitpeppar, lagerblad, timjan, salt, sambal oelek och låt det puttra på svag värme i ca 5 timmar. Sila av och låt det koka ner till ca 3 dl fond.
Twistad gurka
Skiva gurkan, strimla rödlöken och rör ihop alla ingredienserna ordentligt, gärna med händerna. Låt stå ca 3 timmar.
Ris
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Gryta
Skär upp kycklingen till grytbitar och stek i en gjutjärnsgryta tillsammans med hälften av smöret och oljan, låt fräsa tills kycklingen fått en fin yta. Tillsätt kokosmjölk, grädde, fond, currypasta, mango chutney, kanel, honung och soja. Låt puttra i ca 15 minuter.
Skiva och stek purjolök, champinjoner och den halvtinade woken i resterande olja och smör, i en separat stekpanna tills de fått fin färg. Blanda i grönsakerna i grytan.
Servera grytan tillsammans med riset och den twistade gurkan.