Krispiga kurvigt krökta krustadstänger

Krispiga kurvigt krökta krustadstänger
Foto: TV4

Krispiga kurvigt krökta krustadstänger

Av: Sverker Toreskog

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

Kripsiga krustadstänger perfekta att ha i soppan. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 2 smördegsplattor
  • 2 dl parmesanost
  • paprikapulver
  • cayennepeppar
  • Smörat bakplåtspapper

Gör så här

  1. Tag fram de frysta smördegsplattorna ur frysen och låt dom tina lite (inte för länge för då blir dom svårare att skära).
  2. Strö parmesanosten, paprikapulvret och cayennepepparn över plattorna. Vik över ena halvan över den andra och kavla lite lätt så att kryddor och parmesan pressas in i smördegsplattan och öppna därefter upp plattorna igen.
  3. Skär plattorna på längden i 2 cm breda strimlor. Vrid strimlorna till spiraler och lägg dessa på bakplåtspappret.
  4. Grädda i ugnen 10-12 minuter i 200 grader (till dess att de är gyllenbruna och spröda).
  5. Soppan serveras i hög skål med den läckra gyllenbruna smördegsspiralen på toppen av skålen.