Parmalindad kycklingfilé med ugnsrostad örtpotatis
Foto: Matton

Parmalindad kycklingfilé med ugnspotatis av
Sveriges mästerkock,  


4 Tack för din röst

Parmalindad, mozzarellafylld kycklingfilé med ugnsrostad örtpotatis. Serverad med het tomatsalsa, tzatziki och fetaostsallad.

  1. Sätt på ugnen på 180 grader.
  2. Parmalindad kycklingfilé
    Gör ett snitt i kycklingfilérna. Salta och peppra insidan. Peppra utsidan.
  3. Skiva mozzarella.
  4. Fyll kycklingfiléerna med mozzarella, soltorkade tomater, parmesan och basilikablad.
  5. Lägg skivor av parmaskinkan två och två omlott, rulla in de mozarellafyllda kycklingfiléerna i skinkan.
  6.  Lägg de parmalindade kycklingfiléerna i en ugnsform och stek i ca 20-30 min till en temperatur på 65 grader (den stiger ytterligare ett par grader när det kommer ut för att vila och blir då helt klar).
  7. Ugnsrostad örtpotatis
    Blanda alla ingredienser i en långpanna och sätt in i ugnen i cirka 40 minuter tills all vätska försvunnit.
  8. Het tomatsalsa
    Stek lök och vitlök mjuk, utan att den tar färg.
  9. Tillsätt chili och låt den steka med en stund.
  10. Tillsätt tomater med tomatjuice och koka på låg värme i cirka 40 minuter. Smaka av med honung, vinäger samt salt och peppar.
  11. Tzatziki
    Blanda samman alla ingredienser och smaka av. Låt stå så att smakerna utvecklas.
  12. Fetaostsallad
    Skär gurka och tomat. Smula fetaosten med händerna
  13. Blanda olja, vinäger, honung, oregano. Salta och peppra!
  14. DESSERT
    Enkel fruktsallad med yoghurtsås

    Skala och skiva bananerna.
  15. Skär äpple och päron i tärningar (med skal på). Kläm över citrussaften och blanda om allt med honungen.
  16. Yoghurtsås
    Blanda samman matlagningsyoghurt, honung smat zest och saft av citron.
  17. Låt stå kallt en stund innan servering.