Foto: TV4

Gösfilé på bädd av spenat och bacon


1

  • 1 st gösfilé + rens från fisken
  • 1 st bakpotatis
  • 3 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g smör (till mos och stekning)
  • 50 g bacon
  • 1 näve spenat
  • 1 st purjolök, finstrimlad
  •   Salt, efter smak
  •   Peppar, efter smak
  •   olivolja
  •   Socker
  •   Salt, efter smak
  •   Peppar, efter smak
  •   Romansallad
  • 1 st citron
  • 1 knippe dill
  • 1 bit pepparrot
  1. Fisk
    Fjälla och filea fisken med skinnet kvar.
  2. Putsa och slitsa skinnet.
  3. Sås
    Koka upp en fond med vatten, purjorens (den översta blasten) och vitt vin.
  4. Lägg i fiskrenset.
  5. Sjud i 5 minuter.
  6. Låt stå i 10 minuter och sila sedan av.
  7. Potatis
    Skala potatisen och koka i saltat vatten.
  8. Stek hackad purjolök i smör.
  9. Mosa potatis, smör efter smak och purjo.
  10. Smaka av med salt och peppar
  11. Sås, forts
    Reducera fiskfonden.
  12. Tillsätt eventuellt ytterligare vin och sedan grädden.
  13. Smaka av med salt och peppar efter att såsen tjocknat.
  14. Tillbehör
    Stek spenaten i smör.
  15. Stek det tärnade baconet i smör och låt rinna av.
  16. Lägg upp spenaten och garnera med bacon.
  17. Fisk, forts
    Stek gösen i smör.
  18. Uppläggning
    Placera gösen ovanpå spenaten.
  19. Gör ett torn av moset och häll upp såsen på tallriken och lite över spenaten.
  20. Dressa sköljd romansallad med olivolja, socker, salt och peppar.
  21. Riv lite pepparrot och servera med dill och citron.

Annons:

  •  21 ingr
  •  30 min
  •  20 ingr
  •  1 h
  •  21 ingr
  •  1,5 h
  •  30 ingr
  •  2 h
  •  41 ingr