Ägg Benedict
Foto: Tv4

Ägg Benedict av
Sveriges mästerkock,  


4

Ägg Benedict är en klassisk brunchrätt - läcker toast med pocherat ägg, skinka och hollandaise.

Se fler recept från

Sveriges mästerkock


Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.76/5   Röster: 17 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Pocherade ägg
    Koka upp rikligt med vatten och ättiksprit i en kastrull.
  2. Låt det sedan sjuda.
  3. Knäck äggen ett i taget, först i en skål och häll sedan försiktigt ned äggen i det sjudande vattnet och låt sjuda i tre minuter.
  4. Plocka upp äggen med hålslev och doppa i kallt vatten. Lägg dem på en tallrik och putsa bort ojämnheter.
  5. Hollandaisesås
    Smält smöret i kastrull och låt det svalna en stund.
  6. Blanda äggulor och vatten i en kastrull som du ställer i ett vattenbad.
  7. Sjud tills såsen har tjocknat något. Vispa under hela tiden.
  8. Tag kastrullen från värmen och häll i det smälta smöret. Droppvis i början och sedan i en fin stråle. Ta inte med bottensatsen.
  9. Smaka av med citron, salt, peppar och en aning cayennepeppar.
  10. Vid servering
    Skär bort kanterna på brödskivorna och smörstek dem.
  11. Lägg en brödskiva på en tallrik. Fortsätt med rökt skinka, lägg på ett ägg och toppa med hollandaisesås. Klipp över lite krasse.
  •  30 min
  •  11 ingr