Ägg Benedict
Foto: Tv4

Ägg Benedict av
Sveriges mästerkock,  


4

Ägg Benedict är en klassisk brunchrätt - läcker toast med pocherat ägg, skinka och hollandaise.

Se fler recept från Sveriges mästerkock

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.64/5   Röster: 14 Tack för din röst
  1. Pocherade ägg
    Koka upp rikligt med vatten och ättiksprit i en kastrull.
  2. Låt det sedan sjuda.
  3. Knäck äggen ett i taget, först i en skål och häll sedan försiktigt ned äggen i det sjudande vattnet och låt sjuda i tre minuter.
  4. Plocka upp äggen med hålslev och doppa i kallt vatten. Lägg dem på en tallrik och putsa bort ojämnheter.
  5. Hollandaisesås
    Smält smöret i kastrull och låt det svalna en stund.
  6. Blanda äggulor och vatten i en kastrull som du ställer i ett vattenbad.
  7. Sjud tills såsen har tjocknat något. Vispa under hela tiden.
  8. Tag kastrullen från värmen och häll i det smälta smöret. Droppvis i början och sedan i en fin stråle. Ta inte med bottensatsen.
  9. Smaka av med citron, salt, peppar och en aning cayennepeppar.
  10. Vid servering
    Skär bort kanterna på brödskivorna och smörstek dem.
  11. Lägg en brödskiva på en tallrik. Fortsätt med rökt skinka, lägg på ett ägg och toppa med hollandaisesås. Klipp över lite krasse.
Klassisk ägg benedict

Klassisk ägg benedict

av Tommy Myllymäki
  •  11 ingr
Donals eggs benedict

Donals eggs benedict

av Donal Skehan
  •  30 min
  •  11 ingr
Eggs Benedicte

Eggs Benedicte

av Lisa och Monica Eisenman
  •  13 ingr
Ägg Benedict med sparris

Ägg Benedict med sparris

av Lisa och Monica Eisenman
  •  7 ingr
Hollandaise

Hollandaise

av Johan Jureskog, Norbert Lang
  •  13 ingr
  •  10 ingr
Hollandaisesås

Hollandaisesås

av recept.nu
  •  6 ingr
  •  5 ingr
  •  ca 20 min
  •  13 ingr