Vinnande laxtartar

Laxtartar
Foto: TV4

Vinnande laxtartar

27 ingredienser

En mjuk laxtartar med krispig toast och dressad sallad.

I menyn ingick även

Ryggbiff med pommes

Kanelstekta äpplen

Kolla in alla recept och läs mer om

Sveriges mästerkock

Ingredienser

portioner
  • 500 g lax, i små kuber
  • 150 g rökt lax, i små kuber
  • 3 msk gräslök, finhackad
  • 3 msk schalottenlök, finhackad
  • 1 dl ricotta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • citron, efter smak
  • forellrom
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dill, finskuren
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl vatten
  • salt (efter smak)
  • strösocker (efter smak)
  • babyspenat
  • mangold
  • frissésallad
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • levainbröd
  • smör
  • salt
  • torkad dragon

Gör så här

Tartar

  1. Tänk på att förvara laxen kallt och inte arbeta onödigt länge med fisken.
  2. Skär ingredienser noggrant.
  3. Blanda försiktigt ihop ingredienser.
  4. Smaka av med salt, citron och svartpeppar.
  5. Kyl mixen.
  6. Använd en rund form vid montering.
  7. Toppa med en forellromsquenell på toppen.

Vinägrette

  1. Blanda alla ingredienser till vinägretten.
  2. Ringla vackert på fat vid servering.

Mixsallad

  1. Dressa salladen lätt med vinägretten.
  2. Salta och peppra lätt och vänd runt i en skål innan uppläggning.
  3. Garnera fatet.

Toast/krutonger

  1. Skiva brödet.
  2. Använd rundel eller skär en egen form alternativt skär krutonger.
  3. Stek gyllenbrunt i smör, behåll en mjuk kärna.
  4. Avsluta med salt och torkad dragon.
  5. Förvara krutongerna i rumstemperatur.