Laxtartar
Foto: TV4

Laxtartar av
Sveriges mästerkock,  


10 Tack för din röst

  1. Tartar
    Tänk på att förvara laxen kallt och inte arbeta onödigt länge med fisken.
  2. Skär ingredienser noggrant.
  3. Blanda försiktigt ihop ingredienser.
  4. Smaka av med salt, citron och svartpeppar.
  5. Kyl mixen.
  6. Använd en rund form vid montering.
  7. Toppa med en forellromsquenell på toppen.
  8. Vinägrette
    Blanda alla ingredienser till vinägretten.
  9. Ringla vackert på fat vid servering.
  10. Mixsallad
    Dressa salladen lätt med vinägretten.
  11. Salta och peppra lätt och vänd runt i en skål innan uppläggning.
  12. Garnera fatet.
  13. Toast/krutonger
    Skiva brödet.
  14. Använd rundel eller skär en egen form alternativt skär krutonger.
  15. Stek gyllenbrunt i smör, behåll en mjuk kärna.
  16. Avsluta med salt och torkad dragon.
  17. Förvara krutongerna i rumstemperatur.
  •  45 min
  •  20 ingr
  •  1 h
  •  20 ingr
  •  45 min
  •  17 ingr

Fransk fiskgryta med aioli

av Sveriges mästerkock - lagtävling
  •  60 min
  •  38 ingr

Morbergs fisksoppa

av Per Morberg
  •  18 ingr
  •  12 ingr
  •  7 ingr
  •  23 ingr
  •  22 m
  •  10 ingr

Laxcarpaccio

av Fredrik Eriksson
  •  40 min
  •  15 ingr
  •  35 min
  •  7 ingr
  •  30 min
  •  9 ingr
  •  30 min
  •  17 ingr
  •  41 ingr