Foto: TV4

Laxtartar


10

  • 5 hg lax, i små kuber
  • 1.5 hg lax, rökt, i små kuber
  • 3 msk gräslök, finhackad
  • 3 msk schalottenlök, finhackad
  • 1 dl ricotta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk dijon
  •   Salt, efter smak
  •   Peppar, efter smak
  •   Citron, efter smak
  •   forellrom
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dill, finskuren
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl vatten
  •   Salt, efter smak
  •   socker, efter smak
  •   babyspenat
  •   röd mangold
  •   Frissésallad el mixed baby greens.
  •   Salt, efter smak
  •   Peppar, efter smak
  •   Levain
  •   smör
  •   salt
  •   torkad dragon
  1. Tartar
    Tänk på att förvara laxen kallt och inte arbeta onödigt länge med fisken.
  2. Skär ingredienser noggrant.
  3. Blanda försiktigt ihop ingredienser.
  4. Smaka av med salt, citron och svartpeppar.
  5. Kyl mixen.
  6. Använd en rund form vid montering.
  7. Toppa med en forellromsquenell på toppen.
  8. Vinägrette
    Blanda alla ingredienser till vinägretten.
  9. Ringla vackert på fat vid servering.
  10. Mixsallad
    Dressa salladen lätt med vinägretten.
  11. Salta och peppra lätt och vänd runt i en skål innan uppläggning.
  12. Garnera fatet.
  13. Toast/krutonger
    Skiva brödet.
  14. Använd rundel eller skär en egen form alternativt skär krutonger.
  15. Stek gyllenbrunt i smör, behåll en mjuk kärna.
  16. Avsluta med salt och torkad dragon.
  17. Förvara krutongerna i rumstemperatur.

Annons:

Laxtartar

av recept.nu
  •  12 ingr
  •  6 ingr

Mixed grill-tallrik

av Robin Bergström
  •  3 h
  •  42 ingr

Burgare på viltsvin

av Gert Klötzke
  •  17 ingr
  •  10 ingr

Toast Skagen

av Carina och Ulrika Brydling
  •  20 min
  •  12 ingr
  •  24 ingr
  •  19 ingr