Fiskpinnar med potatiskaka och majonnäs

Leif Mannerström 2018

Fiskpinnar med potatiskaka och majonnäs

23 ingredienser

30 min

Panerad torsk med stekt potatis och räkmajonnäs. Ett recept från Sveriges yngsta mästerkock.

Ingredienser

portioner

Fiskpinnar

  • 400 g torsk
  • 1 dl pankoströbröd
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg, uppvispat
  • salt
  • peppar

Potatiskaka

  • 2 potatisar (stora)
  • 2 msk smör
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar

Majonnäs

  • 2 äggulor
  • 2,5 dl matolja
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 msk senap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 dl skalade räkor, grovhackade
  • salt
  • peppar

Dekoration

  • dill
  • citron
  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Skala och finstrimla potatisarna. Blanda ihop med salt och peppar. Stek i smör och olja. När smöret har tystnat i med potatisen och pressa ihop. Stek den frasig, vänd efter gyllenbrun färg.
  2. Panera fisken. Vänd den i mjöl med salt och peppar och sedan i det uppvispade ägget. Avsluta att vända den i ströbrödet.
  3. Stek tills de är gyllenbruna, låt fiskpinnarna rinna av på hushållspapper.
  4. Gör i ordning majonnäsen. Blanda äggulor, senap och vinäger.
  5. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av din hemlagade majonnäs med salt och peppar. Blanda i gräddfilen i din färdiga majonnäs. Tillsätt rikligt med finskuren dill och grovhackade räkor.