Tuppfilé med råraka

Tuppfilé med råraka
Foto: TV4

Tuppfilé med råraka

Av: Orelinds gård

Från: Sveriges skönaste gårdar

15 ingredienser

40 min

Tuppfilé med råraka och Orelundsmix.

Ingredienser

portioner

Tuppfilé

  • 2 tuppbröstfiléer
  • 3 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Rårakor

  • 6 potatisar
  • 4 salladslökar, finhackade
  • 1 msk olja
  • 2 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g ost, riven
  • 100 g rucolasallad
  • 6 msk pesto
  • 1 tomat, hackad
  • 1 förp Orelundsmix

Gör så här

Tuppfilé

  1. Bryn tuppbröstfiléerna i smör i cirka 2 minuter per sida.
  2. Lägg över filéerna i en ugnsform och ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, tills de är färdiga.

Rårakor

  1. Skala potatisarna och riv dem grovt. Blanda i en stor skål med lök, salt och peppar.
  2. Smält smör och olja i en stor panna på spisen.
  3. Forma potatissmeten till medelstora plättar.
  4. Stek dem i cirka 2-3 minuter per sida, så att de blir krispiga och genomstekta.
  5. Lägg ihop plättarna två och två, med ost ruccola och pesto mellan. Toppa med den hackade tomaten.
  6. Skär upp tuppfiléerna och servera dem med rårakorna och Orelundsmixen.