Vit chokladmoussebakelse
Foto: TV4

Vit chokladmoussebakelse av
Sveriges skönaste gårdar,  


5 Tack för din röst

Vit chokladmoussebakelse med hallon- och lakritssås och färska bär.

  1. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad.
  2. Pensla den mörka chokladen på OH-remsor och sätt ihop ändarna med en liten klämma så att en dropp form bildas.
  3. Låt stelna några minuter i frysen.
  4. Smält den vita chokladen över ett vattenbad.
  5. Vispa grädden hårt med äggulan och tillsätt den vita chokladen. Rör försiktigt till en jämn smet.
  6. Fyll de mörka chokladformarna med smet, lämna ½ cm längst upp vid kanten.
  7. Häll på Hallon- och Lakritssåsen och låt stelna i frysen i cirka 4 timmar.
  8. Dra försiktigt bort OH-remsorna så att den mörka chokladen är kvar på desserten.
  9. Garnera med mer hallon- och lakritssås, färska bär och rostade hasselnötter.
  •  1 h
  •  17 ingr

Minikladdkaka med vit choklad och hallon

av Veronica Palm - politikervecka
  •  30 min +3 h
  •  15 ingr

Tapasdessert

av Märit - Öland
  •  30 min (2 h frys)
  •  13 ingr
  •  3h
  •  7 ingr
  •  2 h
  •  14 ingr
  •  1 h
  •  12 ingr
  •  9 ingr
  •  25 min
  •  11 ingr

Lingonpäron

av Okänd
  •  1h
  •  7 ingr

Clementincurd

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  5 ingr

Crazy apple pie

av Victor - Stockholm
  •  35-40 minuter
  •  7 ingr
  •  cirka 45 minuter
  •  10 ingr

Fredriks hjortronsandwish

av Fredrik Nylén
  •  13 ingr

Hjortronmousse en corbeille

av Catherine - Stockholm
  •  11 ingr