Pasta pesto med mozzarella

Pasta pesto
Foto: TV4

Pasta pesto med mozzarella

Av: Eskesta gård

Från: Sveriges skönaste gårdar

13 ingredienser

30 min

Pasta med mozzarella, lufttorkat kött, rostad paprika och pesto.

Ingredienser

portioner

Pesto

  • 1 kruka basilika
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1,5 tsk vitvinsvinäger
  • 5 msk lagrad ost
  • 6 msk solroskärnor
  • salt
  • malen svartpeppar

Pasta

  • 600 g färsk tagliatelle
  • 2 röda paprikor
  • 2 msk rapsolja
  • 6 mozzarellaostar
  • 100 g lufttorkat kött, i tunna skivor

Gör så här

Pesto

  1. Lägg bladen från basilikan i en mixer och häll i 1 dl av oljan. Mixa till en grön sås.
  2. Tillsätt vitlök, vitvinsvinäger, ost och solrosfrön. Mixa till en slät struktur. Smaka av med salt och peppar.

Pasta

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kärna ur och dela paprikan i 2x2 cm stora bitar. Lägg bitarna i en ugnsform. Ringla rapsolja över och sätt in dem i ugnen i cirka 20 minuter.
  3. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningar på paketet.
  4. Tärna mozzarellan grovt.
  5. Strimla det lufttorkade köttet
  6. Lägg upp tagliatellen, strö över mozzarellan, paprikan och det lufttorkade köttet och klicka ut peston.