Foto: Matton

Parmalindad kycklingfilé med ugnspotatis


4

Parmalindad, mozzarellafylld kycklingfilé med ugnsrostad örtpotatis. Serverad med het tomatsalsa, tzatziki och fetaostsallad.

Parmalindad kycklingfilé

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 st mozzarella i skivor
  • 4 st stora skivor Parmesanost
  • 8 st soltorkade tomater
  • 1 kruka basilika
  •   Salt och peppar
  • 8 st Parmaskinka

Ugnsrostad örtpotatis

  • 11  medelstora delikatesspotatisar
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  •   Torkad oregano
  •   Salt
  •   Nymalen svartpeppar
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl vitt vin (eller saften av en halv citron)

Het tomatsalsa

  • 3 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 st gul lök, grovhackad
  • 1 burk hela plommontomater
  • 0.5 st mild röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk rödvinsvinäger
  •   Salt och nymalen svartpeppar

Tzatziki

  • 2 dl matlagningsyoghurt 10 %
  • 1 st gurka skalad riven och urkramad
  • 1-2 st vitlöksklyftor finhackade efter smak
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  •   Salt och nymalen svartpeppar

Fetaostsallad

  • 1 st stor gurka
  • 4 st tomater
  • 1 st fetaost
  • 0.75 dl olja
  • 1.5 msk vinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk torkad oregano
  •   Salt och peppar

DESSERT

Enkel fruktsallad

  • 2 st röda äpplen
  • 2 st gröna päron
  • 2 st bananer
  • 0.5 st lime
  • 0.5 st citron
  • 1 msk flytande honung

Yoghurtsås

  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 0.5 st citron, skal
  • 0.5 st lime, skal
  • 1 msk flytande honung
  1. Sätt på ugnen på 180 grader.
  2. Parmalindad kycklingfilé
    Gör ett snitt i kycklingfilérna. Salta och peppra insidan. Peppra utsidan.
  3. Skiva mozzarella.
  4. Fyll kycklingfiléerna med mozzarella, soltorkade tomater, parmesan och basilikablad.
  5. Lägg skivor av parmaskinkan två och två omlott, rulla in de mozarellafyllda kycklingfiléerna i skinkan.
  6.  Lägg de parmalindade kycklingfiléerna i en ugnsform och stek i ca 20-30 min till en temperatur på 65 grader (den stiger ytterligare ett par grader när det kommer ut för att vila och blir då helt klar).
  7. Ugnsrostad örtpotatis
    Blanda alla ingredienser i en långpanna och sätt in i ugnen i cirka 40 minuter tills all vätska försvunnit.
  8. Het tomatsalsa
    Stek lök och vitlök mjuk, utan att den tar färg.
  9. Tillsätt chili och låt den steka med en stund.
  10. Tillsätt tomater med tomatjuice och koka på låg värme i cirka 40 minuter. Smaka av med honung, vinäger samt salt och peppar.
  11. Tzatziki
    Blanda samman alla ingredienser och smaka av. Låt stå så att smakerna utvecklas.
  12. Fetaostsallad
    Skär gurka och tomat. Smula fetaosten med händerna
  13. Blanda olja, vinäger, honung, oregano. Salta och peppra!
  14. DESSERT
    Enkel fruktsallad med yoghurtsås
    Skala och skiva bananerna.
  15. Skär äpple och päron i tärningar (med skal på). Kläm över citrussaften och blanda om allt med honungen.
  16. Yoghurtsås
    Blanda samman matlagningsyoghurt, honung smat zest och saft av citron.
  17. Låt stå kallt en stund innan servering.

Annons:

  •  8h 30 min
  •  17 ingr
  •  25 min + marinering
  •  23 ingr
  •  14 ingr

Souvlaki på fläskfilé

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  7 ingr

Hands up for pizza

av Louise Johansson
  •  41 ingr
  •  1h 10 min
  •  28 ingr