Sushistrutar

Sushistrutar
Foto: TV4
Peter Norman
Peter Norman

Sushistrutar

10 ingredienser

15 m + riskok

Läckra temakistrutar som fylls med rå fisk, sushiris, soja och wasabi.

Här hittar du grundrecept på sushiris.

Ingredienser

portioner
  • 10 cm rättika
  • 2 avokador
  • 1 gurka (eller 2 små japanska gurkor)
  • 800 g fisk (färsk fisk t ex lax, gös, tonfisk, bläckfisk, piggvar eller räkor laxrom eller löjrom)
  • 8 shisoblad
  • 10 nori
  • 1 sats sushiris (se receptlänk)
  • 1 dl japansk soja
  • 20 g wasabi
  • inlagd ingefära

Gör så här

  1. Skala och skär rättikan fint i "julienne-stavar". Lägg stavarna i kallt vatten, gärna med några isbitar i. Slå bort vattnet vid servering. Dela noribladen i 4 delar.
  2. Kärna ur, skala och dela avokadorna, skär i 1 cm tjocka skivor. Ta ur kärnhuset på gurkan och skär 1 cm tjocka och 5 cm långa stavar.
  3. Skiva fisken. Lax och tonfisk kan gärna vara upp till 1 cm tjocka. Gös och piggvar är godare i tunnare skivor, ca 0,5 cm.
  4. Lägg upp fisken, skaldjuren, rommen, rättikan, gurkan, avokadorna och shisobladen på ett stort, vackert fat.
  5. Ta ett av noribladen och fyll med lite ris, doppa fisken i sojan och lägg på riset och lite av de andra tillbehören. Avsluta med lite wasabi och ett shisoblad. Rulla ihop strutarna, ät och njut.