Stuffing till kalkon

Marcus Samuelsson

Stuffing till kalkon

14 ingredienser

ca 20 m

Saftig stuffing med lök, kycklinglever och chorizo eller fläskfärs att fylla kalkonen med till Thanksgiving-middagen. 

Tips! Pröva stuffingen i Ugnsstekt kalkon med sötpotatis och karamelliserad brysselkål.

Ingredienser

  • 5 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g kycklinglever
  • 500 g färsk chorizokorv (eller fläskfärs)
  • 75 g smör
  • 1 tsk chilipulver
  • 150 g bacon
  • 200 g majs
  • 1 l krutonger
  • 3 dl kycklingfond
  • 2 ägg
  • 1 dl koriander, hackad
  • 1,5 dl persilja, hackad
  • 0,5 dl ströbröd

Gör så här

  1. Bryn chorizo, eller fläskfärsen, knaperstek bacon, tillsätt finhackad schalottenlök och vitlök. Vänd i kycklinglever och fräs i ett par minuter.
  2. Blanda i majs och krutonger, slå på buljongen och bland runt så krutongerna blir lite mjuka. Vispa äggen och blanda med de hackade örterna, blanda detta med smeten snabbt. Smaka av med salt, peppar och chilipulver.
  3. Toppa med ströbröd och smör och baka av tills den har fin färg.