Stekta kantareller med färska fikon

kokt parlhona

Stekta kantareller med färska fikon

10 ingredienser

30 m

Ta vara på skogens guld och tillaga den här ljuvliga rätten bestående av smörstekta kantareller med fikon, rostade pistagenötter och pecorinoost.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 knippe färsk timjan
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 kg kantareller, rensade
  • salt
  • peppar
  • 50 g pistagenötter, rostade
  • 4 färska fikon
  • 50 g pecorinoost
  • citron

Gör så här

  1. Hacka timjan och riv vitlöksklyftorna.
  2. Blanda smör, timjan och vitlök.
  3. Lägg hälften av smöret i en stekpanna och tillsätt kantarellerna. Stek på medelvärme tills de är gyllene.
  4. Tillsätt därefter resten av smöret och låt smälta över kantarellerna utan att ta färg.
  5. Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar.
  6. Hacka pistagenötterna och skär fikonen i kvartar.
  7. Lägg kantarellerna på ett fat och garnera med fikonklyftorna.
  8. Strö över den hackade pistagen samt riv över generöst med pecorinoost och citronzest.