Häll 2 msk olivolja och 30 g av smöret i en kastrull. Lägg i och fräs 2 klyftor vitlök (lätt pressade), schalottenlök och champinjoner. Fräs tills svamparna har lite färg. Det tar ca 6-7 minuter.
Tillsätt sedan rödvin, vatten, socker, oxfond, lite färsk timjan och lagerblad. Låt koka tills hälften av vätskan återstår, sila sedan såsen. Tillsätt 50 g av smöret och smaksätt med salt och peppar.
Chili och vitlöksstekt svamp
Borsta champinjonerna och hetta upp en stekpanna. Häll i 2 msk olivolja och torrstek svampen till den fått lite färg. Tillsätt sen 30 g smör, finhackad vitlök, chili, finhackad persilja, salt och peppar.
Stekt ryggbiff
Torka av köket och krydda med salt och peppar.
Hetta upp stekpannan med 3 msk olivolja lägg i köttet i pannan och stekt 2 minuter på varje sida. Lägg därefter i smör, vitlök, timjan och ös tills köttet är 50 grader. Lägg sedan upp köttet så det får vila ca 5 minuter.