Gör inte tillagningen av den läckra laxen onödigt krånglig. Ofta smakar den bäst om man bara steker eller grillar den. Tillagad så här är laxen riktigt snabb mat. Förkokt råris blir färdigt på 10 minuter.
Börja med curryriset: Skala löken och finhacka den. Halvera och hacka paprikan.
Hetta upp oljan i en stor teflonpanna. Fräs löken och paprikan lätt och rör i curryn. Rör ner riset. Häll på 4 dl vatten. Lägg på ett lock och låt riset koka upp. Stäng av värmen och låt stå kvar tills det är dags att servera riset. Det kokar klart på eftervärmen.
Tina spenaten och värm den i mikron. Salta och peppra lätt.
Du behöver inte ta bort skinnet från laxen. Grilla laxen eller stek den i stekpanna. Börja med köttsidan ner. Vänd och stek färdigt med skinnsidan ner. Salta och peppra. Se till att fisken är genomstekt, det vill säga ogenomskinlig, fast och svagt rosa.
Servera laxen med spenat, curryris och citronklyftor.