Stekt halloumi med ett fågelbo av frisk rotfruktssallad

Stekt halloumi med ett fågelbo av frisk rotfruktssallad
Foto: TV4

Stekt halloumi med ett fågelbo av frisk rotfruktssallad

Av: Andreas - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

30 m

Strimlade betor och majrovor i limemarinad serveras med kryddig halloumi samt yoghurtsås.

Dryckestips: Ljus lager, Cobra

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Rotfruktssallad

  • 2 majrovor
  • 2 rödbetor
  • 2 gulbetor
  • 2 polkabetor
  • 2 limefrukter, saften
  • 2-3 tsk kokossocker
  • 5-6 is, bitar

Halloumi

  • 300 g halloumiost
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk gurkmeja
  • kokosolja, att steka i

Yoghurtdressing

  • 4 msk yoghurt
  • 2 msk chiliolja, ringlad

Gör så här

Rotfruktssallad

  1. Skala och skiva rotfrukterna tunt med hjälp av en assistent eller mandolin.
  2. Skär dem sedan i samma bredd som tjockleken, så att det blir tunna fyrkantiga stavar.
  3. Lägg sedan strimlorna i en skål och pressa lime över. Tillsätt vatten så att strimlorna precis täcks och lägg i några isbitar. Tillsätt 2-3 teskedar kokossocker och rör runt.
  4. Låt stå och dra i kylskåp under tiden du förbereder resten av middagen.

Halloumi

  1. Stek halloumin precis innan den ska ätas och krydda den med spiskummin, paprika och gurkmeja.
  2. Servera halloumin och rotfruktssalladen med en klick yoghurt som du ringlar chiliolja över.