Pocherat ägg med smörstekt spenat och blomkålskräm

Pocherat ägg med smörstekt spenat och blomkålskräm
Foto: TV4
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Pocherat ägg med smörstekt spenat och blomkålskräm

8 ingredienser

Ett långsamt ägg med en len blomkålskräm. En del av en riktigt lyxig brunch.

I Stefanos lyxiga brunch ingår även parmaskinka, pata negra, lättrökt röding med pepparrotsskum, hembakt surdegsbröd,

Blinier med löjrom

,

Bärtartlett, Pekannötspaj och en Citron-marängkaka

.

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • 150 g färsk spenat
  • 1 blomkål (litet)
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • ärtskott
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Skär blomkålen och koka i grädde och 50 g smör under lock, ca 20 minuter.
  2. Mixa sedan till en slät kräm.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Kör äggen i 65 graders vattenbad i ca 1 timme.
  5. Skala äggen försiktigt.
  6. Stek spenaten i resterande smör.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Fördela spenaten på 4 tallrikar.
  9. Därefter ägg, ös lite blomkålskräm över och toppa med ärtskott.