Carpaccio

Stefano_Catenacci_recept

Carpaccio

6 ingredienser

Carpaccio finns i en mängd olika varianter. Här är den i en på samma gång rustik och elegant version. Gör det enkelt för dig: handla oxfilén i exempelvis en saluhall och be dem banka till carpaccion på plats. Väl hemma är det bara att lägga till smaksättarna och sätta sig till bords. /Stefano

Ingredienser

portioner
  • 400 g oxfilé, i tunna skivor (be om hjälp i köttdisken)
  • 120 g parmesanost
  • 1 selleristjälk, med blad
  • 8 msk olivolja
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Hyvla parmesanosten i tunna spån.
  2. Fördela oxfiléskivorna på 4 tallrikar.
  3. Skär selleristjälken i tunna skivor, strö dem över köttet.
  4. Fördela parmesanost och selleriblad på tallrikarna.
  5. Salta, peppra och avsluta med att ringla lite olja över.