Spaghetti Carbonara
Foto: Matton

Spaghetti Carbonara
av
Nyhetsmorgon,  


30 min 4

Spaghetti Carbonara är en snabblagad pastaklassiker. Här är Stefano Catenaccis recept med sidfläsk, grädde, ägg och parmesan.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.11/5   Röster: 36 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Stefano Catenaccis pasta carbonara
    Börja med att skära sidfläsk i strimlor.
  2. Koka upp vatten med 10 g salt/l och häll i pasta.
  3. Stek fläsket gyllenbrunt, knäck äggen, blanda med vispgrädde, parmesanost, en nypa salt och svartpeppar.
  4. Häll av pastan när den är färdigkokt och häll den i stekpannan med fläsket, därefter äggblandningen och rör om försiktigt över svag värme 30 sekunder.
  5. Fördela din pasta carbonara på fyra tallrikar och avsluta med lite nymalen svartpeppar.
  •  20 min
  •  9 ingr
  •  30 min
  •  10 ingr
Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

av Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein
  •  20 min
  •  9 ingr
Pasta med tomat och sidfläsk

Pasta med tomat och sidfläsk

av Karin Andersson, Tommy Myllymäki
  •  30 min
  •  10 ingr
  •  30 min
  •  11 ingr
Pasta carbonara

Pasta carbonara

av recept.nu
  •  6 ingr
  •  8 ingr
Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  15 min
  •  6 ingr
  •  20 min + 2 h
  •  10 ingr
spaghetti vongole

Spaghetti vongole

av Stefano Catenacci
  •  15 min + 1 h
  •  9 ingr
kardemummig pannacotta

Kardemummig pannacotta

av Stefano Catenacci
  •  10 min + kylning
  •  7 ingr

Grand Marnier-sufflé

av Stefano Catenacci
  •  20 ingr
  •  9 ingr
Laxburgare i rågbröd

Laxburgare i rågbröd

av Jonas Lundgren
  •  9 ingr