Spaghetti Carbonara
Foto: Matton

Spaghetti Carbonara
av
Nyhetsmorgon,  


30 min 4

Spaghetti Carbonara är en snabblagad pastaklassiker. Här är Stefano Catenaccis recept med sidfläsk, grädde, ägg och parmesan.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.28/5   Röster: 54 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Stefano Catenaccis pasta carbonara
    Börja med att skära sidfläsk i strimlor.
  2. Koka upp vatten med 10 g salt/l och häll i pasta.
  3. Stek fläsket gyllenbrunt, knäck äggen, blanda med vispgrädde, parmesanost, en nypa salt och svartpeppar.
  4. Häll av pastan när den är färdigkokt och häll den i stekpannan med fläsket, därefter äggblandningen och rör om försiktigt över svag värme 30 sekunder.
  5. Fördela din pasta carbonara på fyra tallrikar och avsluta med lite nymalen svartpeppar.
  •  20 min
  •  7 ingr
  •  15 min + 1 h
  •  9 ingr