Foto: Matton

Spaghetti Carbonara


30 min4

Spaghetti Carbonara är en snabblagad pastaklassiker. Här är Stefano Catenaccis recept med sidfläsk, grädde, ägg och parmesan.

Stefano Catenaccis pasta carbonara

  • 360 g spaghetti
  • 4 st hela ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g sidfläsk
  • 100 g riven parmesanost
  •   salt
  •   svartpeppar
  1. Stefano Catenaccis pasta carbonara
    Börja med att skära sidfläsk i strimlor.
  2. Koka upp vatten med 10 g salt/l och häll i pasta.
  3. Stek fläsket gyllenbrunt, knäck äggen, blanda med vispgrädde, parmesanost, en nypa salt och svartpeppar.
  4. Häll av pastan när den är färdigkokt och häll den i stekpannan med fläsket, därefter äggblandningen och rör om försiktigt över svag värme 30 sekunder.
  5. Fördela din pasta carbonara på fyra tallrikar och avsluta med lite nymalen svartpeppar.

Annons:

Liknande recept

Glasnudlar carbonara

av Anna Hallén
  •  20 min
  •  8 ingr

Korv carbonara

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  20 min
  •  10 ingr

Spaghetti á la carbonara

av Alexandra Zazzi
  •  20 min
  •  9 ingr
  •  25 min
  •  11 ingr
  •  30 min
  •  10 ingr

Spaghetti carbonara

av Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein
  •  20 min
  •  9 ingr
  •  30 min
  •  11 ingr