Foto: Matton

Spaghetti Carbonara


30 min4

Spaghetti Carbonara är en snabblagad pastaklassiker. Här är Stefano Catenaccis recept med sidfläsk, grädde, ägg och parmesan.

Stefano Catenaccis pasta carbonara

  • 360 g spaghetti
  • 4 st hela ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g sidfläsk
  • 100 g riven parmesanost
  •   salt
  •   svartpeppar
  1. Stefano Catenaccis pasta carbonara
    Börja med att skära sidfläsk i strimlor.
  2. Koka upp vatten med 10 g salt/l och häll i pasta.
  3. Stek fläsket gyllenbrunt, knäck äggen, blanda med vispgrädde, parmesanost, en nypa salt och svartpeppar.
  4. Häll av pastan när den är färdigkokt och häll den i stekpannan med fläsket, därefter äggblandningen och rör om försiktigt över svag värme 30 sekunder.
  5. Fördela din pasta carbonara på fyra tallrikar och avsluta med lite nymalen svartpeppar.

Korv carbonara

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  20 min
  •  10 ingr
  •  25 min
  •  11 ingr

Glasnudlar carbonara

av Anna Hallén
  •  20 min
  •  8 ingr
  •  30 min
  •  10 ingr

Spaghetti á la carbonara

av Alexandra Zazzi
  •  20 min
  •  9 ingr

Spaghetti carbonara

av Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein
  •  20 min
  •  9 ingr
  •  30 min
  •  11 ingr