Zuppa di patate - potatissoppa

Zuppa di patate - potatissoppa
Foto: Joel Wåreus
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Zuppa di patate - potatissoppa

Av: Stefano Catenacci

Från: Stefanos Italia

9 ingredienser

30 min

Potatissoppa med färsk mejram. Receptet är hämtat ur boken Stefanos Italia.

Se fler recept ur boken

Stefanos Italia

Ingredienser

portioner
  • 0,5 kg potatis
  • 2 plommontomater
  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 2 klyftor vitlök, skalade och hackade
  • 0,5 dl jungfruolja, extra
  • 1 selleristjälken
  • 1 kruka färsk mejram
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen i tärningar, 2 x 2 cm, tärna även tomaterna i samma storlek.
  2. Stek lök och vitlök, men så att det inte tar färg, i hälften av oljan.
  3. Tillsätt potatisen och tomaterna, täck med vatten, koka upp.
  4. Dela selleristjälken i två delar och lägg i.
  5. Bind mejram till en bukett och lägg i.
  6. Koka sedan på låg värme.
  7. Fyll på vatten allteftersom så att potatisen hela tiden är täckt med vätska.
  8. Det tar 15–20 minuter innan potatisen är klar.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Plocka ur sellerin och mejrambuketten.
  11. Ringla olja över soppan och strö över färska mejramblad.