Foto: Joel Wåreus

Zuppa di patate - potatissoppa


30 min4

Potatissoppa med färsk mejram. Receptet är hämtat ur boken Stefanos Italia.

Se fler recept ur boken Stefanos Italia

  • 0.5 kg potatis
  • 2 st plommontomater
  • 1 st gul lök, skalad och hackad
  • 2 st vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 0.5 dl jungfruolja, extra
  • 1 st selleristjälk
  •   1 kruka färsk mejram
  •   Salt, efter smak
  •   Vitpeppar, efter smak
  1. Skala och tärna potatisen i tärningar, 2 x 2 cm, tärna även tomaterna i samma storlek.
  2. Stek lök och vitlök, men så att det inte tar färg, i hälften av oljan.
  3. Tillsätt potatisen och tomaterna, täck med vatten, koka upp.
  4. Dela selleristjälken i två delar och lägg i.
  5. Bind mejram till en bukett och lägg i.
  6. Koka sedan på låg värme.
  7. Fyll på vatten allteftersom så att potatisen hela tiden är täckt med vätska.
  8. Det tar 15–20 minuter innan potatisen är klar.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Plocka ur sellerin och mejrambuketten.
  11. Ringla olja över soppan och strö över färska mejramblad.

Annons:

Liknande recept

Fegato di pollo

av Stefano Catenacci
  •  8 ingr

Tagliolini med havskräftor

av Stefano Catenacci
  •  11 ingr

Burrata con bruschetta

av Stefano Catenacci
  •  9 ingr

Potatissoppa

av Susanne Dahl, Carina Andersson, Martin Karlsson
  •  20 ingr

Bresaola della Valtellina

av Stefano Catenacci
  •  6 ingr

Spaghetti ai frutti di mare

av Stefano Catenacci
  •  13 ingr

Tonno scottato

av Stefano Catenacci
  •  10 ingr

Branzino alla griglia

av Stefano Catenacci
  •  8 ingr