Kålpudding


40 min4

Svensk husmanskost i bästa form.

  • 1 st vitkålshuvud
  • 500 g fläskfärs
  • 1.5 dl grädde
  • 2 msk flytande kalvbuljong
  • 0.5 dl kallt vatten
  • 0.5 st gul lök
  • 3 msk ströbröd
  • 1 msk soja
  • 1 msk sirap
  •   mald kryddpeppar
  •   salt
  •   peppar
  •   smör
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skär bort roten på vitkålen skär ner huvudet i små tärningar.
  3. Lägg en klick smör i en panna och fräs kålen. Krydda med salt och vitpeppar. Tillsätt en skvätt sirap men se upp så det inte bränner.
  4. Lägg färs i en bunke och rör ihop med soja, grädde, buljong, sirap och kryddpeppar.
  5. Skala och riv löken fint, tillsätt den, ströbröd och kallt vatten. Jobba ihop färsen och krydda med salt och peppar.
  6. Rör ned en tredjedel av den varma kålen från pannan i färsen och varva sen färs och resten av kålen i en ugnsform. Toppa med kål.
  7. Sätt in formen i ugnen 20 - 25 minuter.
  8. Servera kålpuddingen med lingon.

Annons:

Liknande recept

Kålpudding

av Johan Jureskog
  •  13 ingr

Vild kålpudding

av Andreas - Malmö
  •  1h 40 min
  •  40 ingr

Kålpudding

av Pelle Johansson
  •  9 ingr
  •  12 ingr

Kålpudding på lammfärs

av Nils Emil Ahlin
  •  13 ingr

Kålpudding på hjortfärs

av Carina och Ulrika Brydling
  •  14 ingr
  •  13 ingr

Snabb kålpudding

av Fredrik Eriksson
  •  13 ingr