Kolgrillad biff med spansk potatissallad

Kolgrillad biff med spansk potatissallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Stefan Karlsson
Stefan Karlsson

Kolgrillad biff med spansk potatissallad

18 ingredienser

Grillat kött är härligt! Här serveras en biff tillsammans med en spanskinspirerad potatissallad.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor biff (eller rostbiff, à 150 g)
  • salt
  • peppar

Spansk potatissallad:

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 12 färskpotatisar, nykokta
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 tomater
  • 12 oliver
  • 4 kvistar basilika
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar

Ostkräm:

  • 1 förp matyoghurt
  • 0,5 dl lagrad ost, fint riven
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Spansk potatissallad: Blanda olivolja och vinäger. Skiva i de varma, kokta färskpotatisarna i dressingen. Pressa i vitlöken.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprikorna och tomaterna i mindre bitar. Vänd i paprika, tomat och oliver i potatissalladen.
  3. Riv basilikan i mindre bitar och vänd ner. Tillsätt salt och peppar.
  4. Ostkräm: Blanda den fint rivna osten med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  5. Grilla köttet och krydda med salt och peppar. Servera sedan med salladen och ostkrämen.