• 400 g benfri fiskfilé, t ex lax eller torsk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • 4  hamburgerbröd
  • 1  gul lök
  • 2  tomater
  • 4  stora salladsblad
  • 1 dl crème fraîche
  • 3 msk bostongurka
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär fisken i små kuber och lägg den i matberedaren. Häll i salt och peppar och kör sedan fisken till en massa.
  3. Tillsätt nu grädden och kör snabbt i den i matberedaren under tiden som knivarna jobbar. Forma fyra hamburgare av färsen och doppa sedan dom på båda sidorna i ströbrödet. Hetta upp en stekpanna och lägg i smöret. Stek burgarna gyllene på bägge sidorna. Låt dem gå klara i ugnen.
  4. Skala och skiva löken fint.
  5. Skär tomaterna i tunna skivor samt plocka salladen.
  6. Blanda crème fraîchen med gurkan och smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg sallad på 4 tallrikar. Häll på lite dressing. Lägg på lök och sallad. Lägg in fiskburgarna i brödet. Servera genast.

Annons:

Fiskburgare

av recept.nu
  •  11 ingr
  •  11 ingr
  •  15 ingr

Fiskburgare med god sås

av Josefine Haamer von Hofsten
  •  22 ingr

Kaviarbakad torsk

av Pelle Johansson
  •  4 ingr
  •  30 min
  •  15 ingr

Torsk Napolitana

av Anders Levén
  •  15 ingr