Apelsin- och senapsglaserat kalkonbröst

Apelsin- och senapsglaserat kalkonbröst
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Stefan Karlsson
Stefan Karlsson

Apelsin- och senapsglaserat kalkonbröst

11 ingredienser

Ett mumsigt alternativ till julskinkan.

Ingredienser

portioner

Lag:

  • 1 l vatten
  • 1 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 gula lökar, i bitar
  • 1 morot, i bitar
  • 3 msk senap
  • 0,5 msk honung
  • 1 msk ströbröd
  • 1 apelsin, skalet
  • 0,5 tsk malen ingefära

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienser till lagen i en stor kastrull och låt sedan buljongen hålla cirka 80 grader.
  2. Stick en termometer i tjockaste delen på kalkonbröstet och lägg ner det i lagen. Låt sjuda till en kärntemperatur av 68 grader. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Ta upp bröstet och låt det svalna något. (Buljongen kan kokas ihop och användas till soppa eller sås).
  4. Blanda ihop övriga ingredienser och fördela senapsröran på bröstet i ett jämnt lager. Griljera sedan i 225 gradig ugn tills det fått fin färg.
  5. Låt kallna och skär upp i fina skivor.