Trattkantarellsoppa med blåmögelost

Stefan Karlsson

Trattkantarellsoppa med blåmögelost

10 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 400 g trattkantareller (eller motsvarande mängd torkade)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 dl vatten
  • 2 kalvbuljongtärningar
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl standardmjölk
  • 100 g Kvibille ädelost
  • 1 äpple, skalat, i små tärningar
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hacka svampen i "soppstora" bitar.
  2. Fräs löken och svampen i en gryta.
  3. Låt bryna så att all vätska försvinner.
  4. Slå på vatten och smula i buljongtärningarna.
  5. Låt soppan koka upp och sedan sjuda i ca 5 min.
  6. Häll i grädden och mjölken och låt sjuda i ca 10 min.
  7. Riv ädelosten grovt och rör ner i den varma soppan så att den smälter helt.
  8. Smaka av med salt och peppar. Vid servering vänds de tärnade äppelbitarna i.
  9. Serveras med ett varmt bröd med ost.