Foto: Fredrik Sandin Carlson

Krämig hummersoppa


45 min4

  •   skalet från 2 humrar
  • 1 st hackad gul lök
  • 3 msk matolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk cognac
  • 5 st vitpepparkorn
  •   salt
  •   peppar
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 l vatten
  • 2 st lagerblad
  1. Finhacka hummerskalet i en mortel eller matberedare med kniv. Ju finare bitar desto mer smak.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en kastrull.
  3. Tillsätt hummerskal, tomatpuré och cognac. Häll på vatten så att det täcker.
  4. Lägg i lagerblad och vitpepparkorn och låt sjuda 20 minuter. Låt sedan soppan vila en stund.
  5. Sila soppan och koka sedan kraftigt tills det bara återstår cirka 1 deciliter.
  6. Späd med mjölk och grädde och smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer cognac.
  7. Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare.
  8. Servera soppan, gärna med lite hummerkött på toppen.

Annons:

Hummersoppa

av Christian Hellberg
  •  23 ingr

Krämig hummersoppa

av Lottie - Malmö
  •  55 min
  •  19 ingr

Hummersoppa

av Anders Levén
  •  9 ingr

Hummersoppa

av Torbjörn - Karlskrona
  •  18 ingr

Hummersoppa

av Johan Jureskog
  •  16 ingr
  •  11 ingr

Rostad hummersoppa

av Lars Gustaf - Borås
  •  16 ingr

Mustig ripsoppa

av Jägarförbundet Umeå
  •  2h
  •  22 ingr