Krämig hummersoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Krämig hummersoppa av
Nyhetsmorgon,  


45 min 4

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Finhacka hummerskalet i en mortel eller matberedare med kniv. Ju finare bitar desto mer smak.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en kastrull.
  3. Tillsätt hummerskal, tomatpuré och cognac. Häll på vatten så att det täcker.
  4. Lägg i lagerblad och vitpepparkorn och låt sjuda 20 minuter. Låt sedan soppan vila en stund.
  5. Sila soppan och koka sedan kraftigt tills det bara återstår cirka 1 deciliter.
  6. Späd med mjölk och grädde och smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer cognac.
  7. Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare.
  8. Servera soppan, gärna med lite hummerkött på toppen.
Gulasch på blåmussla

Gulasch på blåmussla

av Stefan Karlsson
  •  19 ingr
Mikabellas mustiga morotssoppa

Mikabellas mustiga morotssoppa

av Mikaela - Falkenberg
  •  40 min
  •  18 ingr
  •  30 min
  •  25 ingr
  •  34 ingr
  •  2 h
  •  42 ingr
  •  20 min
  •  12 ingr
  •  1h
  •  10 ingr
Hummer naturell

Hummer naturell

av Stefan Jonsson
  •  20 min
  •  6 ingr

Ängamat

av Stefan Jonsson
  •  9 ingr

Matjessillstårta

av Claes Björling
  •  19 ingr
  •  1 h + 1 dygn
  •  5 ingr
Rabarbercurd

Rabarbercurd

av Johan Hedberg
  •  30 m
  •  8 ingr