Marinerade kronärtskockshjärtan

Marinerade kronärtskockshjärtan
Foto: TV4

Marinerade kronärtskockshjärtan

Av: Staffan - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

Gott! Serveras med fördel tillsammans med flera andra smårätter.

Fler mezerätter:
Fyllda filodegsrullar
Aubergineröra

Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

portioner
  • 8-10 kronärtskockshjärtan (konserverade) [à ca 300 g]
  • 0,5 citron
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk basilika, finhackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Pressa och riv citronen.
  2. Blanda i olja, pressad vitlök, lite salt och peppar.
  3. Lägg upp dem på ett fat, strö basilikan över och servera. Bör stå framme en stund innan servering, för att inte vara kylskåpskalla.

Dryck till maten:
EFES, turkiskt öl.