Blomkålsgryta med kyckling och blomkålsris

koket.se
Krämig gryta med kyckling och blomkålsris
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Blomkålsgryta med kyckling och blomkålsris

5 ingredienser

20 m

Härligt len kycklinggryta med blomkålsris som du bara behöver 5 ingredienser till!

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 blomkål (+ blasten)
  • 1 knippe färsk dill [30 g]
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tsk five spice (eller valfri kryddblandning)
  • 400 g lätt kokosmjölk

Gör så här

  1. Ansa och riv halva blomkålen grovt på ett rivjärn, blanda med färsk dill och ställ åt sidan.
  2. Bryt resterande blomkålen i lagom stora buketter.
  3. Skär kycklingfiléerna i stora tärningar och bryn i en panna på hög temperatur tills de fått yta.
  4. Hacka blasten från blomkålen och tillsätt blasten, kryddor och blomkålen i pannan.
  5. Häll på koksmjölken och låt småputtra under lock i 5–10 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar. 
Servera grytan med blomkålsriet.