Sötpotatisnudlar med kycklingfärsbullar

POPULÄRT
koket.se
Sötpotatisnudlar med kycklingfärsbullar
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Sötpotatisnudlar med kycklingfärsbullar

16 ingredienser

20 m

Sötpotatisnudlar med kycklingfärsbullar är alltid en lyckad och uppskattad middag att servera både till vardag och helg.

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

Färs

  • 200 g kycklingfärs
  • 3 lime leaves, finstrimlade
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar, malen
  • 1 jalapeño, finhackad
  • 1 ägg

Tillbehör

  • 250 g kimchi, finstrimlad
  • olja
  • 80 g kimchi (juice)
  • 2 msk gochujang (chilipasta)
  • 500 g sötpotatisnudlar
  • sesamolja
  • 1 l kycklingbuljong
  • 4 salladslökar, gröna delen i tunna skivor
  • 4 ägg, löskokta
  • 1 msk sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Blanda kycklingfärsingredienserna och rulla små bullar, ca 2 cm i diameter.
  2. Fräs kimchin i lite neutral olja i 2 minuter, tillsätt juicen och gochujang. Koka upp och ställ åt sidan.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet, sila av och blanda med lite sesamolja.
  4. Koka upp kycklingbuljongen och tillsätt de råa kycklingbullarna, sjud tills bullarna är klara, ca 5 minuter.
  5. Tillsätt kimchimixen och koka upp.
  6. Bottna fyra skålar med nudlarna, fördela buljong och kycklingbullar över.
  7. Toppa med salladslök, ägghalvor och sesamfrön.