Dessertdumplings med två olika fyllningar

Söta dumplings med två olika fyllningar
Foto: TV4
Johan SörbergElisabeth johansson 2
Johan SörbergElisabeth johansson 2

Dessertdumplings med två olika fyllningar

15 ingredienser

45 min

Dessertdumplings! Krispiga och goda dumplings med två olika fyllningar - svart sesamfyllning och mandel- och matchafyllning. Festligt och gott att bjuda på efter maten.

Ingredienser

portioner st

Dumplingsdeg

  • 215 g vetemjöl
  • 150 g vatten
  • 2 g salt (ca 2 krm)

Svart sesamfyllning

  • 60 g tahinipasta
  • 20 g kokossocker (eller mörkt muscovadosocker)
  • 20 g svarta sesamfrön
  • 30 g mörk choklad, hackad
  • 1 g salt (ca 1 krm)
  • 10 droppar sesamolja

Mandel- och matchafyllning

  • 150 g mandelmassa
  • 60 g smör
  • 1 ägg
  • 10 g matcha te
  • 0,5 citron, zesten
  • 50 g vit bakchoklad, hackad

Gör så här

Dumplingsdeg

  1. Arbeta ihop till en fast deg i en hushållsassistent, i ca 3 minuter. Pudra över lite mjöl och låt degen vila 20 minuter under bakduk eller plastfilm. Gör under tiden fyllningarna.
  2. Vänd degen i vetemjöl och kavla ut degen tunt, 1-2 mm. Tryck ut rundlar 9 cm i diameter med en utstickare och pensla kanterna med lite vatten.
  3. Lägg på en liten klick fyllning och vik ihop till halvmånar. Tryck till kanterna.
  4. Ångkoka dumplingsen i 2-3 minuter i en steamer med papper under.
  5. Värm sedan upp olja i en stekpanna och stek varje ångad dumpling på båda sidor tills de fått gyllenbrun färg och krispig yta.

Svart sesamfyllning

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen.

Mandel & matchafyllning

  1. Riv mandelmassan och blanda i smöret tills det är klumpfritt. Rör sedan ner ägg.
  2. Hacka chokladen och blanda ner tillsammans med övriga ingredienser.