Sommarrullar med umamidipp

koket.se
Sommarrullar med umamidipp
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Sommarrullar med umamidipp

20 ingredienser

50 min

Färska vårrullar fyllda med nudlar, goda krispiga grönsaker och kryddig tofu. Till sommarrullarna serveras en smakrik umamisås där allt skall dippas. Perfekt middag där alla samlas runt bordet och bygger sin egen sommarrulle.

Se Filip Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 24 rispapper
  • 250 g risnudlar (tunna)
  • 2 morötter, strimlade i tunna stavar
  • 3 salladslökar, strimlad i tunna stavar
  • 2 avokador, strimlad
  • 0,5 gurka, strimlad i tunna stavar
  • 1 kruka färsk koriander (eller thaibasilika)
  • 6 rädisor, tunt strimlad
  • 1 mango, skuren i stavar

Hoisintofu

  • 400 g fast tofu
  • 1 dl hoisinsås
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tsk five spice

Umamidippsås

  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 2 dl japansk soja
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk risvinäger
  • 3 msk hoisinsås
  • 1 msk sesamolja

Topping

  • 2 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och kyl i kallt vatten.
  2. Blanda alla ingredienser till umamidippsåsen.
  3. Strimla och hacka alla grönsaker.

Tofu

  1. Torka tofun och skär den i stavar i valfri storlek.
  2. Stek tofun i rapsolja i en stekpanna till gyllene färg på medelhög värme, ca 3-4 minuter..
  3. Ta upp tofun ur pannan och lägg åt sidan. Sänk värmen på pannan och tillsätt hoisinsås, vatten och five spice-krydda. Låt puttra 1 minut.
  4. Tillsätt tofun och rör om.
  5. Fyll en stor skål eller stekpanna med kokande vatten. I det vattnet doppar man rispapperet i ca 20-30 sekunder för att det ska bli mjukt. Ett papper i taget.
  6. Ställ gärna fram alla ingredienser i skålar och låt var en runt bordet rulla sina egna rullar. Servera med såsen att dippa i.
  7. .