Systrarna Eisenmans sorbet- och gräddglasstårta

Systrarna Eisenmans sorbet- och gräddglasstårta
Foto: Ulrika Ekblom
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Systrarna Eisenmans sorbet- och gräddglasstårta

4 ingredienser

Den här desserten är enkel att göra eftersom man »fuskar« och köper färdig glass och sorbet! Vi brukar köpa minst två olika gräddglassar, till exempel vanilj och jordgubb, och två olika sorbeter. Räkna med 5 dl av varje smak. Receptet kommer från kokboken Sommarens söta.

Receptet ger 8-10 portioner.

Tips!
Lägg tårtan på sidan när den ska skäras så blir det
snygga skivor.

Se fler recept från

systrarna Eisenman

Ingredienser

  • 5 dl sorbet
  • 5 dl sorbet, en annan sort än ovan
  • 5 dl gräddglass (exempelvis med vaniljsmak)
  • 5 dl gräddglass (exempelvis med jordgubbssmak)

Gör så här

  1. Tina den ena sorbeten så att den är så pass mjuk att den kan hällas i en avlång bakform. Fyll formen till 1/4 med glass. Låt stå i frysen i ca 1 timme eller tills sorbeten har stelnat.
  2. Ta samtidigt fram en gräddglass och låt den tina i kylskåpet. När den är tillräckligt tinad hälls den över den frysta sorbeten så att formen blir fylld till hälften.
  3. Ställ i frysen igen så att glassen stelnar.
  4. Fortsätt på samma sätt med den övriga sorbeten och glassen. Låt formen sedan stå i frysen tills sorbet- och gräddglasstårtan är helt fryst, i minst 2 timmar.
  5. Ta fram formen ca 30 minuter innan tårtan ska serveras. Stjälp upp glasstårtan på ett fat och dekorera med bär eller skär den i skivor och servera på assietter.