Sommardessert med bär och yoghurt

koket.se
Sommardessert med bär och yoghurt

Sommardessert med bär och yoghurt

Av: Malin Mendel

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

20 m

En frisk och krämig dessert är alltid en vinnande idé. Här får de söta bären sällskap av en frisk och fräsch yoghurt smaksatt med kardemumma.

Tips på kokbok
Indien i mitt svenska kök

Tips på kokbok

Receptet kommer ur Malin Mendels inspirerande kokbok Indien i mitt svenska kök

Läs mer

Se Malin Mendel laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 0,5 l färska bär (t.ex. hallon, blåbär och jordgubbar)
  • ca 1 krm strösocker
  • 1 tsk kardemummakapsel
  • 5 dl grekisk yoghurt (10%)
  • 2 msk honung
  • 2 dl blandade nötter, salta och rostade samt grovt hackade (t.ex. mandlar, pistage och valnötter)

Gör så här

  1. Sockra bären och mosa dem lätt.
  2. Rosta kardemummakapslar i en stekpanna och mortla dem till ett pulver.
  3. Blanda kardemumman med yoghurt och honung.
  4. Varva bär, yoghurt och nötter i höga glas. Toppa med några extra nötter.