Häll över mjölken och rör om. Klicka i smöret och rör om. Tillsätt socker och salt.
Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt från påsen i ett litermått. Skaka inte måttet. Tillsätt mjölet men spar ca 0,5 dl till utbakningen
Arbeta degen kraftigt i ca 5 min med maskin eller 10 min för hand tills degen känns smidig.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk till dubbel storlek i ca 30 min.
Arbeta ner degen med maskin eller knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i två bitar och kavla ut dem en och en till en rektangel som är ganska tunn.
Valnötskräm
Ingredienserna körs tillsammans i matberedare till en slät kräm#.
Utbakning
Bred på valnötskrämen och rulla ihop. Fäst ändarna vid varandra så du får en rund krans.
Klipp flikar och lägg varannan till höger och varannan till vänster.
Låt jäsa i ca 30 min under bakduk.
Vispa ägget och pensla på kransen, strö över pärlsockret och in i ugnen 175 grader i cirka 20 min.