Tarte med sommarbär

Tarte med sommarbär
Foto: Tv4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Tarte med sommarbär

7 ingredienser

20 min

Ernsts härliga paj på smördeg med fäska bär. En efterrätt med smak av sommar!

Ingredienser

portioner

Pajskal

  • 1 ark smördeg
  • 1 ägg

Fyllning

  • 3 msk lemon curd
  • 1 l jordgubbar
  • 180 g blåbär
  • 4 msk aprikosmarmelad
  • 2 msk mandelspån

Gör så här

Pajskal

  1. Rulla ut degen på mjölat bord.
  2. Kavla ut den lätt.
  3. Vik in kanterna för att skapa en ”sarg”. Tryck till sargen lätt med en gaffel och picka lite hål i botten på degen för att den ej ska resa sig.
  4. Pensla degen med ett vispat ägg.
  5. Förgrädda i ugnen på 225 grader mellan 5-10 minuter tills att den fått färg.

Fyllning

  1. Smeta ut lemon curd på den gräddade degplattan.
  2. Lägg därefter på bären i rader, eller blandat – du kan själv hitta på snygga formationer och mönster.
  3. Smält 4 msk aprikosmarmelad i en kastrull och ringla över den smälta marmeladen på bären.
  4. Strö till sist över mandelspånen.
  5. Serveras med vaniljglass eller vispad grädde.