Pelargontårta à la Ernst

Pelargontårta
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Pelargontårta à la Ernst

10 ingredienser

1 h 20 min

Ernsts tårta dekorerad med glaysyr och blad från doftpelargon.

Ingredienser

Kaka

  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 200 g skrädmjöl
  • 1 msk mjölk
  • 3 droppar bittermandelolja

glasyr

  • 2,5 dl florsocker
  • 0,5 äggvita
  • 1 tsk citron, pressad
  • 2 blad doftpelargon, finhackad

Gör så här

Kaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker pösigt.
  2. Rör ned ett ägg i taget.
  3. Tillsätt skrädmjölet och rör sedan ner mjölk och bittermandelolja.
  4. Häll smeten i smord, ströbröad form.
  5. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Prova med sticka.

Glasyr

  1. Rör ihop ingredienserna till en ickerinnande glasyr. Blir den för lös kan du tillsätta mer florsocker.
  2. Vänta tills tårtan har svalnat lite och sprid sedan ut glasyren över den färdiggräddade kakan.