Ernsts grillade lax med potatissallad på färskpotatis och västerbottensost
Foto: TV4

Ernsts grillade lax med potatissallad på färskpotatis och västerbottensost av
Sommar med Ernst,  


30 min 6 Tack för din röst

  1. Potatissallad: Koka färskpotatisen. Riv osten över den varma potatisen, och låt den smälta. Hacka gräslök och körvel och blanda med potatisen. Tillsätt balsam vinäger, olivolja och honung. Smaksätt med salt och peppar från kvarn. Blanda allt väl.
  2. Grillad lax: Grilla först laxfiléerna så de får en fin grillyta. Lägg ut 6 bitar grillfolie och häll på lite olivolja. Lägg sedan en laxbit på varje foliebit. Skiva gurkan med osthyvel/potatisskalare och lägg det på laxen. Tillsätt dill, och gräslök efter tycke och smak. Häll sedan på 0,5dl vitt vin och 1msk honung. Vik sedan ihop folien så den bildar en båt. Baka på varm grill i ca 15 min.
  3. Ärthumus: Koka ärtorna och låt svalna. Mortla/mixa vitlöken och salt. Tillsätt sedan ärtorna, olivoljan, saften från en citron, honung och peppar. Mortla/mixar sedan allt till en krämig konsistens
  4. Efterrätten: Skär honungs- och vattenmelonen i tärningar. Hacka upp de rostade valnötterna i grova bitar. Servera yoghurten med bitar av melon och rostade valnötter. Rippla honungen på toppen.
  •  12 ingr
  •  25 min
  •  8 ingr
  •  16 ingr
  •  3h 15 min
  •  9 ingr
  •  10 min
  •  9 ingr

Laxsallad med färskpotatis

av Paula Ahlsén Söder
  •  1h
  •  12 ingr
  •  20 min
  •  11 ingr
  •  11 ingr

Laxtärningar

av Ernst Kirchsteiger
  •  4 ingr
  •  10 min
  •  8 ingr

Tonfiskburgare

av Leila Lindholm
  •  13 ingr

Matjessushi

av Anna Jonassen, Ulrika Jisland
  •  5 ingr

Lerpottasill med matjes

av Ernst Kirchsteiger
  •  5 ingr