Mixa den sedan till en slät puré med stavmixer eller blender och tillsätt smör och crème fraiche. Smaka av med salt.
Sojakokt svamp
Koka upp alla ingredienser och låt småputtra i ca 15 minuter på låg värme.
Såsen som blir över, efter att du använt svampen, går att använda antingen på nytt till mer svamp eller så fungerar den utmärkt som sojasås till andra risrätter eller liknade. Ett bra tips bara!
Kålbuljong
Dela svampen och savojkålen i mindre bitar. Rosta bitarna i ugnen på 220 grader i ca 20 minuter.
Lägg sedan bitarna i en kastrull, häll på med vatten och 1 dl av vätskan från sojasvampen, en buljongtärning och låt puttra i minst 20 minuter på medelvärme. (Obs! Du kan behöva fylla på med mer vatten).
Tillbehör
Rosta den skalade och delade rotsellerin samtidigt som du rostar savojkålen och svampen i ugnen i ca 30 minuter eller tills den är mjuk.
Dra av blad från savoykålen och doppa den i kålbuljongen innan servering så att den blir mjuk.