Exotisk Ceviche
Foto: TV4

Exotisk Ceviche av
Halv åtta hos mig,  


En lite lyxigare förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck till maten
Ljus öl – Red Stripe.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Blanda ihop citrusmarinaden genom att pressa ur saften ur lime, citron och apelsin och blanda med salt, vitpeppar och finhackad habanero. Häll över i en stor plastburk med lock.
  2. Tärna lax och pilgrimsmusslor i ca 3 cm stora kuber. lägg ner i marinaden. Lägg även i de skalade räkorna. Låt stå i minst en timma i kylskåpet.
  3. Skala och tärna avokado och papaya.
  4. Tärna tomaterna och ta bort kärnhuset.
  5. Hacka rödlöken grovt och finhacka chilin.
  6. Rör ner ingredienserna i citrusmarinaden med fisken/skaldjuren och lår stå i cirka en timma.
  7. Strax innan servering
    Häll av citrusmarinade och blanda i olivoljan. Lägg också i den grovt hackade koriandern. Rör försiktigt så att inte ingredienserna mosas ihop. Varva med ruccolablad i ett martiniglas och toppa med en korianderkvist.
  •  20 min
  •  17 ingr
Ekologisk gazpacho

Ekologisk gazpacho

av Marcus - Helsingborg
  •  28 ingr
Ceviche med torsk

Ceviche med torsk

av Fabian - Göteborg
  •  18 ingr
  •  90 min
  •  16 ingr
  •  10 ingr
Cajun räkcocktail

Cajun räkcocktail

av David - Visby
  •  30 min
  •  17 ingr
  •  15 min + 1 h
  •  10 ingr
Lemontarte

Lemontarte

av Sofie - Göteborg
  •  25 ingr
  •  15 ingr
Kall karibisk sås

Kall karibisk sås

av Sofie - Göteborg
  •  16 ingr