Foto: TV4

Exotisk Ceviche


En lite lyxigare förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck till maten
Ljus öl – Red Stripe.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

  • 3 st lime
  • 1 st apelsin
  • 0.5 st citron
  • 0.25 st röd habanero chili
  •   Malen vitpeppar & salt
  •   Stor filébit lax (cirka 15 cm)
  • 4 st pilgrimsmusslor
  • 1 dl färska skalade räkor
  • 3 st avokado
  • 2 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st stor papaya
  • 0.25 st röd habanero-chili
  • 1 näve ruccola
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl grovt hackad färsk koriander
  1. Blanda ihop citrusmarinaden genom att pressa ur saften ur lime, citron och apelsin och blanda med salt, vitpeppar och finhackad habanero. Häll över i en stor plastburk med lock.
  2. Tärna lax och pilgrimsmusslor i ca 3 cm stora kuber. lägg ner i marinaden. Lägg även i de skalade räkorna. Låt stå i minst en timma i kylskåpet.
  3. Skala och tärna avokado och papaya.
  4. Tärna tomaterna och ta bort kärnhuset.
  5. Hacka rödlöken grovt och finhacka chilin.
  6. Rör ner ingredienserna i citrusmarinaden med fisken/skaldjuren och lår stå i cirka en timma.
  7. Strax innan servering
    Häll av citrusmarinade och blanda i olivoljan. Lägg också i den grovt hackade koriandern. Rör försiktigt så att inte ingredienserna mosas ihop. Varva med ruccolablad i ett martiniglas och toppa med en korianderkvist.

Annons:

Liknande recept

Drömmen om Alsace

av Carlo Barsotti
  •  6 ingr

Spicy nuts

av Usha Ananthakrishan
  •  6 ingr

Aubergineröra

av Staffan - Göteborg
  •  20 min
  •  6 ingr

Raita med granatäpple

av Usha Ananthakrishan
  •  6 ingr

Gröna ärter med färsk mynta

av Usha Ananthakrishan
  •  9 ingr

Mikabellas mustiga morotssoppa

av Mikaela - Falkenberg
  •  40 min
  •  18 ingr

Pilgrimsmusslor masala från Goa

av Usha Ananthakrishan
  •  11 ingr

Söt mascarponemousse

av Johanna Figaro
  •  5 ingr