Exotisk Ceviche
Foto: TV4

Exotisk Ceviche av
Halv åtta hos mig,  


Tack för din röst

En lite lyxigare förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck till maten
Ljus öl – Red Stripe.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

  1. Blanda ihop citrusmarinaden genom att pressa ur saften ur lime, citron och apelsin och blanda med salt, vitpeppar och finhackad habanero. Häll över i en stor plastburk med lock.
  2. Tärna lax och pilgrimsmusslor i ca 3 cm stora kuber. lägg ner i marinaden. Lägg även i de skalade räkorna. Låt stå i minst en timma i kylskåpet.
  3. Skala och tärna avokado och papaya.
  4. Tärna tomaterna och ta bort kärnhuset.
  5. Hacka rödlöken grovt och finhacka chilin.
  6. Rör ner ingredienserna i citrusmarinaden med fisken/skaldjuren och lår stå i cirka en timma.
  7. Strax innan servering
    Häll av citrusmarinade och blanda i olivoljan. Lägg också i den grovt hackade koriandern. Rör försiktigt så att inte ingredienserna mosas ihop. Varva med ruccolablad i ett martiniglas och toppa med en korianderkvist.
  •  20 min
  •  17 ingr
  •  2h
  •  12 ingr

Ekologisk gazpacho

av Marcus - Helsingborg
  •  28 ingr
  •  19 ingr
  •  90 min
  •  16 ingr

Ceviche med torsk

av Fabian - Göteborg
  •  18 ingr

Skagenrulle med löjrom

av Nils Emil Ahlin
  •  7 ingr

Laxtartar i snapsglas

av Monika Ahlberg
  •  15 min
  •  9 ingr

Räkcoctail

av Susanne Dalsätt
  •  8 ingr

Dillkryddad laxtartar

av Michael Björklund
  •  2h 10 min
  •  7 ingr

Matjesill på potatis med gräddfil

av Caroline Stampe-Jobeus
  •  5 min
  •  8 ingr
  •  10 min
  •  7 ingr
  •  9 ingr
  •  30 min
  •  17 ingr