Sofias Biff á la Lindström

Sofias Biff á la Lindström NY
Foto: TV4
Sofia Henriksson
Sofia Henriksson

Sofias Biff á la Lindström

16 ingredienser

45 min

Färsbiffar med rödbetor, kapris och sardeller serverade med klassiska tillbehör som råstekt potatis, skirat smör och stekt ägg.

Ingredienser

portioner

Biffar

  • 400 g nötfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 1 gul lök
  • 1 potatis, kokt
  • 1 dl inlagda rödbetor
  • 2 msk kapris
  • 2 sardellfiléer
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk citronsaft
  • salt
  • svartpeppar

Potatis

  • 6 fasta potatisar
  • smör, till stekning

Till servering

  • 4 ägg
  • 50 g smör
  • 0,5 kruka persilja

Gör så här

Råstekt potatis

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Skär potatisen i tärningar. Stek dem i rikligt med smör. När du fått en stekyta på alla sidor lägg i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen medan du fortsätter med resten. Potatisen ska vara mjuk, kontroller med sticka.

Biffar

  1. Blanda alla ingredienserna till biffarna och krydda med salt och peppar. Forma till biffar.
  2. Stek biffarna i smör, ca 3 minuter per sida. Lägg i en ugnssäker form och ställ in i ugnen tillsammans med potatisen.

Till servering

  1. Stek äggen men behåll gulan rinnig. Skira smöret i stekpannan.
  2. Lägg upp biffarna, potatis och ägg. Häll över smöret och toppa med lite persilja!