Snabba piroger

koket.se
Snabba piroger
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Snabba piroger

11 ingredienser

30 m

Gillar du piroger? Då måste du testa det här receptet som ger dig goda piroger med nötfärs på mindre än 30 minuter!

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad (valfritt)
  • 1 tsk olja (till stekning)
  • 250 g köttfärs
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 dl passerade tomater
  • hönökakor (eller Jubileumskaka, antalet beror på hur många piroger du vill göra)
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g ost, riven (t.ex. mozzarella eller cheddar)

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök i olja tills det blir mjukt.
  2. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt.
  3. Tillsätt tomatpuré, oregano, salt samt svartpeppar och fräs i ca 2 minuter.
  4. Häll i passerade tomater och låt sjuda i några minuter tills såsen tjocknar något.
  5. Placera bröden på en plåt eller en tallrik som tål mikrovågsugn.
  6. Fördela köttfärssåsen jämnt över varje macka.
  7. Strö den rivna osten över köttfärssåsen.

Tillagning i ugn

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Grädda ”pirogerna” i ugnen i ca 10-15 minuter, eller tills osten är bubblande och gyllenbrun.

Tillagning i mikrovågsugn

  1. Ställ "pirogerna" i mikrovågsugnen i 5-7 minuter eller tills osten smält och fyllningen är varm.

Servering

  1. Låt pirogerna svalna något innan servering.
  2. Servera dem gärna med en sallad eller grönsaker efter smak.