Snabb mandelmassa

koket.se
Mandelmassa med nymald mandel
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Snabb mandelmassa

7 ingredienser

30 m

Är det dags att baka semlor? Här kommer ett riktigt snabbt och smart recept på mandelmassa toppad med sockerrostade mandlar.

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

logo

Ingredienser

portioner8 - 10 semlor

Mandelmassa

  • 200 g mandelmassa
  • 0,5 dl vispgrädde, ovispad

Sockerrostade mandlar (kan uteslutas)

  • 200 g sötmandel, med skal
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk strösocker

Servering

  • 8-10 bullar
  • grädde

Gör så här

Mandelmassa

  1. Riv mandelmassan på den grova sidan på rivjärnet.
  2. Blanda mandelmassan med lite grädde i taget med en gaffel eller elvisp till önskad konsistens.
  3. Lägg mandelmassan i en spritspåse.

Sockerrostade mandlar

  1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
  2. Lägg mandlarna i en form och häll över vatten och strösocker. Rör om.
  3. Ställ formen mitt i ugnen och rör om då och då. Ha formen inne tills vattnet avdunstat och sockret stelnat, ca 15–20 minuter.
  4. Ta ut och låt svalna innan du grovhackar dem.

Servering

  1. Spritsa mandelmassan på vetebullen, doppa i sockerrostade mandlar och toppa med grädde.