Snabb falukorvspizza

Snabb falukorvspizza

17 ingredienser

30 min

Lägg falukorven på en tortillapizza nästa gång, gott och superenkelt. En kombination som bara måste testas!

Lithells tipsar!
Lithells falukorv produktbild

Lithells tipsar!

En mild och lättrökt middagsfavorit gjord enligt svensk tradition på en blandning av gris- och nötkött.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 0,5 Lithells falukorv (á 800 g)
  • 200 g riven ost
  • 4 stora tortillabröd
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Tomatsås

  • 0,5 klyfta vitlök
  • 150 g passerade tomater
  • 1,5 tsk balsamvinäger
  • salt

Pizzasallad

  • 400 g vitkål
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • strösocker
  • svartpeppar

Gör så här

Kålsallad

  1. Finstrimla vitkålen till pizzasalladen.
  2. Marinera i vinägern, salt och socker.
  3. Mixa basilikabladen med olivolja till en grön olja.
  4. Pressa vätskan ur vitkålen och blanda med basilikaoljan. Smaka av med salt och svartpeppar.

Pizza

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär falukorven i ½ centimeters skivor.
  3. Riv vitlöksklyftan och blanda resterande ingredienserna till tomatsåsen.
  4. Lägg ut tortillabröden på 2 ugnsplåtar. Bred på tomatsåsen och strö över osten.
  5. Toppa med falukorven och ugnsbaka pizzorna ca 8 minuter tills falukorven fått fin färg.
  6. Servera falukorvspizzan med pizzasalladen vid sidan.
TIPS!
Fler tips!
Blodpudding med palsternacka och äpple Lithells

Fler tips!

Här hittar du fler goda vardagsrätter.

Läs mer