Smörrebröd med frasig rödspätta och picklesröra

koket.se
Smörrebröd med frasig rödspätta och picklesröra
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Smörrebröd med frasig rödspätta och picklesröra

21 ingredienser

25 m

Urgott smörrebröd på danskt rågbröd, panerad rödspätta och enkel picklesröra.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 0,5 citron

Panerad rödspetta

  • 4 rödspättefiléer
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl pankoströbröd
  • salt
  • peppar
  • smör
  • olja

Picklesröra

  • 1 ask krasse
  • 1 msk majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1,5 tsk citron, pressad
  • 1 dl ättiksgurka, finhackad
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl äpple, gärna Granny Smith, finhackat
  • 1 msk gräslök, finhackad
  • salt
  • svartpeppar
  • ev strösocker

Gör så här

  1. Hacka krassen fint och blanda med övriga ingredienser till picklesröran. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt en nypa socker. Låt stå i kylskåp tills servering.
  2. Salta och peppra fisken och vänd den först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko. Stek fiskarna i en stekpanna med smör och olja i ca 2-3 minuter på varje sida eller tills de är gyllenbruna.
  3. Servera genom att bre smör på bröden och lägg på en spättafilé på varje, lägg därefter på en rejäl klick röra och avsluta med en citronklyfta. Servera genast.